ЗА НАС

НИЕ СМЕ

компанија која нуди најмногу опции за организирање на авионски транспорт на стока и сме присутни во Централна и Источна Европа.

ИСТОРИJА

 • Компанијата е основана и започнува со работа во Република Бугарија во 1998 година
 • Првично започнува со организирање на авионски и патен превоз на стоки
 • 2003 - година дејноста ја проширува со отварање на центар за Карго Операции и услуги со прифат и отпрема на пратки за авиокомпаниите
 • 2004 – е првата приватна лиценцирана компанија во Бугарија која може да извршува прифат и отпрема за опслужување на стока ( Ground Handling ) на аеродромот во Софија
 • 2006 – прва компанија која е заверена како  as a Regulated Agent;
 • 2006 - името е сменето во Авиејшн Сервисиз со што се фокусира целосно на воздухопловни услуги и складирање на стока
 • 2010 - Authorized Economic Operator certification - Customs simplifications/security and safety – Се стекнува со сертификат за царински поедноставувања и бебедност
 • 2010 – ја проширува дејноста во Република Македонија со отварање на Авиејшн Сервисез Скопје
 • 2011 -  се отвара и втора фирма во сопственост на Авиејшн Сервисиз ramp handling license for Jet 1 (a daughter company of Aviation Ser¬vices Bulgaria)
 • 2012-се стекнува со сертификати ISO 9001 Quality, ISO 14001 Environmental and ISO 27001 Information Security Management Systems certified by LRQA;
 • Компанијата се претвара во Авиејшн Сервисиз Холдинг
 • Авиејшн Сервисиз Холдинг се проширува со отварање компании во Букурешт и Варшава
 • 2013 се стекнува со нов сертификат - ISO 28000:2007 Security Management System for the Supply Chain certified by LRQA;
 • 2013 – го добива првиот сертификат во Бугарија ISAGO Provider in Bulgaria;
 • 2014 – сертификат OHSAS certification by LRQA;
 • 2016 – регистрирана Joint Venture registered in Vienna, Austria;

LOCATION AND SERVICES

Partners map

OWN OFFICES

 • Bosnia (SJJ)
 • Bulgaria (SOF)
 • Macedonia (SKP)
 • Poland (WAW)
 • Romania (OTP)

PARTNERS

 • Austria (VIE)
 • Albania (TIA)
 • Croatia (ZAG)
 • Czech Republic (PRG)
 • Greece (ATH)
 • Kosovo (PRN)
 • Hungary (BUD)
 • Slovakia (BTS)
 • Serbia (BEG)