ЗА НАС

НИЕ СМЕ

компанија која нуди најмногу опции за организирање на авионски транспорт на стока и сме присутни во Централна и Источна Европа.

ИСТОРИJА

 • Компанијата е основана и започнува со работа во Република Бугарија во 1998 година;
 • Првично започнува со организирање на авионски и патен превоз на стоки;
 • 2003 – година дејноста ја проширува со отварање на центар за Карго Операции и услуги со прифат и отпрема на пратки за авиокомпаниите;
 • 2004 – е првата приватна лиценцирана компанија во Бугарија која може да извршува прифат и отпрема за опслужување на стока (Ground Handling) на аеродромот во Софија;
 • 2006 – прва компанија која е заверена како  Regulated Agent;
 • 2007 – името е сменето во Авиејшн Сервисиз со што се фокусира целосно на воздухопловни услуги и складирање на стока;
 • 2010 – Се стекнува со сертификат за царински поедноставувања и бебедност;
 • 2010 – ја проширува дејноста во Република Македонија со отварање на Авиејшн Сервисез Скопје;
 • 2011 –  се отвара и втора фирма во сопственост на Авиејшн Сервисиз;
 • 2012 –  се стекнува со сертификати ISO 9001 Quality, ISO 14001 Environmental and ISO 27001 Information Security Management Systems;
 • 2013 – Компанијата се претвара во Авиејшн Сервисиз Холдинг;
 • 2013 – Авиејшн Сервисиз Холдинг се проширува со отварање компании во Букурешт и Варшава;
 • 2013 – се стекнува со нов сертификат - ISO 28000:2007 Security Management System for the Supply Chain;
 • 2013 – го добива првиот сертификат во Бугарија ISAGO;
 • 2014 – сертификат OHSAS;
 • 2016 – регистрирана Joint Venture во Виена , Австрия;
 • 2017 – Авиејшн Сервисиз д.о.о. Сараево основано;

LOCATION AND SERVICES

Partners map

OWN OFFICES

 • Bosnia (SJJ)
 • Bulgaria (SOF)
 • Macedonia (SKP)
 • Poland (WAW)
 • Romania (OTP)

PARTNERS

 • Austria (VIE)
 • Albania (TIA)
 • Croatia (ZAG)
 • Czech Republic (PRG)
 • Greece (ATH)
 • Kosovo (PRN)
 • Hungary (BUD)
 • Slovakia (BTS)
 • Serbia (BEG)